ЗАРУБІЖНА ПРАКТИКА КОНТРОЛІНГУ ТА ПРОБЛЕМИ ЙОГО ВПРОВАДЖЕННЯ НА НАЦІОНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

Автор(и)

  • Володимир Міщенко Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Україна
  • Сергій Мехович Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Україна
  • Ірина Горобець Херсонський міжнародний університет бізнесу і права, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20998/2313-8890.2020.11.03

Ключові слова:

контролінг, концепція, координація, планування, контроль, управління

Анотація

В статті розкрита сутність контролінгу та його необхідність в сучасних умовах. Показана відмінність його від контролю. Висвітлено координуючі завдання контролера. Розглянута система контролінгового оперативного планування на прикладі зарубіжних концернів. Описані бізнес-планування й реалізація системи контролінгу. Підкреслена роль інформаційного забезпечення системи планування. Віддзеркалені фактори стримання впровадження контролінгу на підприємствах харчової галузі. Наведені приклади ефективного застосування цього інноваційного інструменту на окремих національних підприємствах. Визначені стартові можливі шляхи впровадження контролінгу на кондитерських підприємствах.

Посилання

Tolkacheva E.V. Ob’ekt yssledovanyia kontrollynha kak nauchnoi dystsyplyni. Available at: www.gaap.ru.

Hramotenko O. Kontrollynh. (Chto? Zachem? Komu? Kak?). Available at: www.cfin.ru.

Zarubyn S. Operatyvnii kontrollynh. Fynansovii dyrektor, №7, 2004.

Khorvat P. Kontseptsyia kontrollynha. – Alpyna Byznes Buks, 2005. –269s.

Khan D. Planyrovanye y kontrol: kontseptsyia kontrollynha. M.: Fynansi y statystyka, 1997. 800s.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-09

Номер

Розділ

Економіка, організація та управління